Kennismaking op het balkon

Het weekend is altijd zo’n standaard moment om de hokken grondig schoon te maken. Leo en Lies wonen op het balkon. Het hok bestaat uit twee verdiepingen met een trapje tussen boven en beneden. Het trapgat is nu afgesloten, waardoor ze niet bij elkaar op bezoek kunnen gaan zolang er nog geen echte liefde is.
Na het succes in de badkamer, leek het schoonmaken mij een mooi moment om het eens op het balkon te proberen tijdens dat schoonmaken. Halverwege het balkon een hekje, aan de ene kant van het hek ik, de schoonmaakspullen en het hok, aan de andere kant van het hek (dus ver weg van het hok) de konijnen.

Het balkon is wel van iemand. Althans, Leo zal van oordeel zijn dat het balkon van hem is en uiteraard loopt ook Lies er regelmatig rond (maar die toont nog helemaal geen kenmerken van hok verdedigen). Dit was dus wel even spannend. Ik gokte erop dat de “angst” van Leo door het lawaai van de schoonmaak en ik in de buurt ervoor zou zorgen dat hij geen tijd zou hebben om “zijn” balkon te verdedigen.

De eerste paar minuten ging het prima. Leo ging op zijn favoriete plek zitten, Lies huppelde vrolijk in het rond. Uiteindelijk kwam ze tijdens het rondhuppelen Leo uiteraard tegen. Lies weer onderdanig, Leo een beetje chagerijnig. Lies was slim en huppelde weer verder. Tot ze hem weer tegenkwam. Nogmaals hetzelfde ritueel. Echt slecht ging het niet (hij pissig, maar zij zonder reactie hierop), maar na een paar minuten heb ik ze voor de zekerheid toch maar weer uit elkaar gehaald. Maar eens nadenken over de volgende stap, maar weer badkamer denk ik, of andere kamer in het huis met een neutraal hok in de buurt.

Al met al best tevreden, ik heb het slechter meegemaakt!